Onsdag kom nyheten om at HBO skal lage tv-film av «Game Change», journalistene Mark Halperin og John Heilemanns saftig underholdende bok om presidentvalgkampen 2008.

Det blir ikke Tina Fey som spiller Sarah Palin, men Julianne Moore, en av USAs ledende kvinnelige filmskuespillere.

Men hvem bør ha de andre rollene? Jeg har i all beskjedenhet funnet mine favoritt kandidater, men er åpen for flere forslag.

Will Smith som Barack Obama

Obama

Det er jevnt over to skoler i denne diskusjonen her borte: De som vil ha Denzel Washington og de som vil ha Will Smith. Jeg heller litt mot Washington her, men ørene ble avgjørende.

Regina Taylor som Michelle Obama

Michelle

Jeg har ikke sett Regina Taylor siden hun spilte hovedrollen som hushjelpen Lilly Harper i tv-serien «I’ll fly away» tidlig på nittitallet. Men helt siden første gang jeg så Michelle Obama har jeg tenkt at Taylor kunne ha spilt henne. Det er imidlertid mulig at hun er blitt for gammel i mellomtiden.

Hope Davis som Hillary Clinton

Hillary

Her er castingjobben allerede gjort. Hope Davis gjorde en overbevisende innsats som Hillary i HBOs film «The Special Realtionship» fra 2009 om forholdet mellom Bill Clinton og Tony Blair. Hun var nesten bedre enn originalen.

John Travolta som Bill Clinton

Travolta

Han ligner egentlig ikke, men Travolta var så fantastisk som «Jack Stanton» – en dårlig skjult Clinton-kopi – i «Primary Colours» fra 1998, at vi gjerne ser ham igjen.

 

Ryan Cutrona som John McCain

McCain

Cutrona er best kjent som svigerfaren til Don Draper i Mad Men. En flott karakterskuespiller som som kunne fått mye ut av McCain-rollen.

 Jack Mcbrayer som John Edwards

Edwards2

OK, denne åpenbaringen fant jeg på nettsiden The Daily Beast som hadde forslag til rolleliste i en film om Edwards-skandalen. Men om du bare har sett en eneste episode av komiserien «30 Rock» så vet du at Jack Mcbrayer som hillbilly-assistenten Kenneth er født til å spille John Edwards.

Kathy Bates som Elizabeth Edwards

Bates

Et ikke helt enkelt valg (forfatter Mark Halperin selv har foreslått Rosie O’Donnell), men jeg tror Bates har format til rollen som den nå avdøde Elizabeth Edwards, som ikke får noen pen behandling i boken.

 

Ted Danson som Mitt Romney

main-ted-danson

«Mitt Romney ser ut som den amerikanske presidenten i en kanadisk film», sa David Letterman en gang.  Jeg tror Ted Danson kunne fått mye moro ut av rollen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende