Det svever ennå noen engler rett nord for Sinsenkrysset. I hvert fall i en uke til.

De blinker med lysene på Aker sykehus. Fra nyttår begynner overføringen av pasienter og ansatte til Ahus, som altså ikke er et møbelvarehus på Lillestrøm, men et supersykehus for fremtidens pasienter.

Jeg liker det ikke. Aker sykehus har vært mitt sykehus siden jeg ble trillet inn dit første gang for snart 25 år siden med en brukket kneskål.

Siden har jeg fått to barn på Aker. Hatt tre operasjoner på Aker. Tilbrakt 30 og 40-årsdagen min på Aker. Og for bare noen uker siden tok jeg farvel med faren min der.

Kort sagt; for meg betyr Aker sykehus liv og død.

Jeg er ikke kompetent til å melde meg på i debatten om lokalsykehus og nedleggelser. Helseindustrialistene har sikkert rett, det er argumenter, ikke følelser som må være styrende – og her har jeg bare følelser å bidra med.

Så da en kollega gjorde meg oppmerksom på et intervju med superkirurg Erik Fosse som sammenlignet virksomheten på Aker – og andre lokalsykehus – med «folk som springer rundt i bunad i gamle, fredete bygninger», kjente jeg en irrasjonell og gammeltestamentlig forurettet harme av den typen som pleide å overmanne salige John Alvheim fra Fremskrittspartiet i tv-debatter, skyllet over meg.

For personalet på Aker, legene, pleierne, hjelpepleierne, portørene, renholderne, jordmødrene og fysioterapeutene er det nærmeste jeg har kommet engler på jorden.

De har vært der i noen av de mest intense øyeblikkene i livet til meg og mine nærmeste. De har tatt i mot, stelt, oppmuntret, undersøkt, pleiet, forklart, hjulpet, trøstet og helbredet oss.

Og den gangen helbredelsen ikke lenger var innen rekkevidde var de også der, og hjalp oss gjennom det vanskeligste.

Jeg har aldri forlatt Aker sykehus uten at livet mitt har vært ugjenkallelig forandret. Og jeg har aldri forlatt det uten å føle dyp takknemlighet til de som jobber der.

Egentlig tror jeg ikke på Gud, englene, Julenissen eller Paradiset. Men hvis jeg mot formodning skulle ta feil, er jeg sikker på at det står en byggeklar tomt i Himmelen og venter på englene fra Aker sykehus.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende