TeaParty

Det kan se slik ut i denne annonsen for Foreign Policy¨. I artikkelen «Tea Parties of the World» kåres 

«The Norwegian Progess Party» til en av de fem «gærneste anti-statlige bevegelsene i verden», i celebert selskap med England, Nederland, Japan og Kina.

I følge artikkelen har partiet et «ekstremt standpunkt» i innvandringspolitikken, og «tjener på frykten for den islamske innvandringen, med partileder Siv Jensens advarsler om at landet gjennomgår en snikislamisering».

Journalistene Joshua Keating og Jared Mondschein skriver videre at partiet får ros fra konservative skribenter i USA «for sin suksess med en anti-skattepolitikk i det som tidligere var regnet som en bastion av demokratisk sosialisme».

Jeg har gjort stabssjef Geir Mo i FrP oppmerksom på artikkelen, og han har sendt meg følgende e-post:

Jeg registrerer dette med et halvveis oppgitt skuldertrekk. At det finnes mye uvitenhet om norsk politikk og FrP rundtom vet vi. Dette synes å representere det samme. En del av kildebruken deres er Raymond Johansen, samt en artikkel i Guardian som synes å hevde at FrP skal sammenlignes med National Front og Dansk Folkeparti, noe som man i Norge vil vite er helt feil.

FrP er heller ikke en ”crazy” bevegelse, men et anerkjent politisk parti hvis politikk på dette ene området skiller seg ut fra den øvrige partielite. Men den er altså ikke ”verre” enn at den gjennomføres i bl.a. Danmark – og at flere og flere land ser at det er nødvendig å stramme inn. Noe altså FrP har varslet i årevis.

For øvrig er henvisningen til 1000 og AIDS test feilaktig.

Henvisningen til at andre partier ikke vil arbeide sammen med oss er også feil, noe du vet. Vi samarbeid med flere partier i nær sagt halve Norge – så også i Stortinget. Høyre er klar for regjering og KrF nærmer seg.

Det er ellers verdt å merke seg at Foreign Policy ble grunnlagt av Samuel Huntington i 1970, mannen som formulerte «Clash of Civilazations»-teoriene som er så populære blant innvandringsskeptikere i den vestlige verden. Bladet eies og drives nå av The Washington Post Company som er mest kjent for avisa med samme navn.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende