Både konservative og liberale talkshowverter sitter på gamle kompromitterende klipp med Tea Party-aktivisten og senatorkandidaten Christine O’Donnell som de truer med å vise om hun ikke stiller på programmene deres.

Dabble

Dette er klippet alle snakker om i USA for tiden. Republikanernes senatorkandidat, Christine O’Donnell sitter på Political Incorrect til Bill Maher for for elleve år siden og nærmest skryter av hvordan hun «flørtet med trolldom» – «witchcraft» – i ungdommen.

- Jeg flørtet med trolldom, men jeg ble aldri med i noen heksering, sier hun.

- En av de første datene jeg hadde med en heks foregikk på et satanisk alter. Det var skvettet litt blod der, og sånn.

Ikke akkurat den perfekte bakgrunnen for en representant for den sterkt konservative teselskapsbevegelsen som har satt seg fore å gjenoppbygge de amerikanske verdier. Da klippet begynte å gå sin seiersgang på tv-kanalene og YouTube avlyste hun da også tv-opptredener på de politiske programmene søndag formiddag, hvor hun var invitert etter sin overraskende seier i primærvalget mot den mer moderate republikaneren, og tidligere guvernøren, Mike Castle.

(Det de kjemper om er for øvrig visepresident Joe Bidens gamle senatsplass)

Men på tv må hun nok, for det er mer der det kommer fra. O’Donnell opptrådte hos Maher på «Political Incorrect» hele 22 ganger som del av et synserpanel, og nå sier Maher at han vil slippe et nytt klipp hver uke, helt til hun stiller opp eksklusivt hos han.

- Jeg sier bare, Christine, dette er som en gisselsituasjon, For hver uke som går uten at du stiller, slenger jeg ut en ny, død kropp, sier Maher.

Og det er ikke bare Maher som sitter på godbiter. O’Donnell har en snakkesalig ungdom bak seg, og var også på MTV i 1996 og snakket om viktigheten av seksuell avholdenhet før ekteskapet, og at onani var å sammenligne med utroskap.

(Noe som har fått tv-komikerne til nærmest å slå baklengs saltomortale av glede. O’Donnell er nemlig 41 år og ugift. «Jeg har på følelsen av at hun er like mye mot onani som Bristol Palin er mot sex før ekteskapet», flirer Jimmy Kimmel.)

Nå viser for så vidt klippet til MTV bare en ung jente som gjerne vil bekjenne seg til høye idealer, idealer som fremheves av nettopp teselskapsbevegelsen. Men selvfølgelig er de også pinlige, og de underminerer hennes autoritet.

Og O’Donnell trenger all den autoritet hun kan samle om hun skal ha noen sjanse til å velges inn i Senatet. Tunge folk i det Republikanske partiet, som George W. Bushs gamle rådgiver Karl Rove, gikk ut mot henne før primærvalget og mente at hun ikke var valgbar. (Hun har også hatt en rotete privatøkonomi som har skapt flere problemer for henne).

Hun har stort sett jobbet som kommentator og aktivist på høyresiden og har ikke hatt noen valgte tillitsverv. Men i juli ble hun anbefalt av the Tea Party Express på grunn av sine grunnlovskonservative standpunkter. Og da en velsignelse fra Sarah Palin også tikket inn, fikk hun den vinden i ryggen som hun trengte, og som gjorde henne til en del av det konservative grasrotopprøret mot sentrum og ledelsen i det Republikanske partiet.

OPPDATERT: Nå har jeg akkurat sett Bill O’Reilly, de konservative tv-kommentatorenes eldre statsmann på Fox News, og det viser seg at selv han kan sitte på kompromitterende materiale.

Etter å ha snakket litt om hvordan de liberale mediene driter seg ut når de prøver å drite ut O’Donnell, kommer det:

«Jeg prøver å være skvær mot Christine O’Donnell. Hun har vært gjest her i programmet et par ganger, og vi har en del sprø greier som hun sa. Vi vil ikke vise det foreløpig. Jeg syns ikke det er relevant – foreløpig. Vi vil fortsatt gjerne at O’Donnell kommer til programmet. Vi skal ikke injuriere henne, jeg ønsker bare å se om hun er den beste kandidaten.»

Det er gudhjelpe meg bare en ørlite tynnere skjult trussel enn den Bill Maher kom med. Det kan bli en lang høst med Christine O’Donnell-klipp og vitser.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende