Archie

USA er inne i en opprivende brytningsperiode. Men i den oppdiktede byen Riverdale, hvor tegneseriefiguren Archie, og vennene hans Krona, Betty og Veronica har levet i et slags uforanderlig femtitalls-Amerika de siste seksti årene, møtes Barack Obama og Sarah Palin til et uskyldsrent stevnemøte over en sjokolademilkshake.

De to møtes i en fortsettelsesserie, som kommer i kioskene først om noen måneder, for å hjelpe de evigunge elevene på Riverdale High med skolevalget. Egentlig er det Archie og hans hovedfiende Reggie som stiller til valg, men kampen blir så hard at det må toppolitikere til for å rydde opp.

Omslaget på det første nummeret kan også være et slags snilt forhåndsvarsel om et tema som kan komme til å prege nyhetsbildet de neste to årene. Hvis Palin gjør alvor av antydningene om å stille som presidentkandidat mot Obama i 2012 har vi ikke sett det siste av dem sammen.

Det kan derfor være verdt å huske på at i 2008 var det en annen kvinne som var Obamas hovedmotstander, og at det endte med en tegneserieaktig happy ending. I dag er hun utenriksminister i hans regjering, og ting er tilsynelatende så idyllisk mellom dem at å dele en milkshake slett ikke virker utenkelig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende