Sarah Palin kan tenke seg å stille som presidentkandidat om to år «hvis det amerikanske folk er klare».

Palin

- Hvis det amerikanske folk skulle være klar for noen som er villig til å riste i dem, og villig til å vende tilbake til sannheter som har vært testet over tid, og hjelpe å lede vårt land mot en mer bedre og tryggere fremtid, og hvis de tror jeg kan være den ene, og om det var best for min familie og for vårt land, så ville jeg selvfølgelig gi det en sjanse, sa hun til Fox News fredag.

Hun understreket i all beskjedenhet at hun ikke var sikker på at hun var den rette personen, og at hun følte at hun fikk utrettet mye «uten noen tittel».

Sarah Palin kom fredag til Des Moines i Iowa, staten hvor de første primærvalgene avholdes tidlig i 2012, og hvor en seier mange ganger har vist seg å bli styrende for hvem som blir både Demokratenes og Republikanernes kandidat.

Spekulasjonene om at hun ville benytte anledningen i forbindelse med den årlige middagen til tidligere president Ronald Reagans ære har vært massive i forkant. Og ikke overraskende var det FoxNews, hvor Sarah Palin er en betalt medarbeider, som fikk scoopet.

En rekke andre Republikanske politikere som blir tillagt presidentambisjoner har vært innom Iowa det siste året for å gjøre seg kjent; Minnesotas tidligere guvernør Tim Pawlenty, tidligere speaker i Representantenes hus, New Gingrich, og Mitt Romney og Mike Huckabee som begge prøvde å bli Republikanernes kandidat forrige gang.

Men ingen av dem har en slik «starpower» som Palin, som etter den mislykkede valgkampen som McCains visepresidentkandidat i 2008, har maktet å bli den kanskje mektigste enkelt personen i det Republikanske partiet, til tross for at hun ikke har noen formell posisjon, og til tross for at hun hoppet av guvernørjobben i Alaska etter halvgått løp.

Palin har imidlertid bedre tid enn noen annen kandidat før hun trenger å erklære sitt kandidatur. Hun trekke store folkemengder hvor enn hun viser seg og trenger ikke jobbe om noen lojal base før en valgkamp.

Noen tror også at flørtingen med hvorvidt hun skal stille ikke er mer enn koketteri for å holde interessen rundt sin egen person varm, selge flere bøker og trekke seere til sin nye tv-serie «Sarah Palins Alaska».

Det er imidlertid liten tvil om at kretsen rundt Obama krysser fingrene for at hun skal gjøre alvor av planene. De håper opplagt at Palin som kandidat vil splitte det Republikanske partiet og få moderate Republikanere til å bli hjemme, eller til og med stemme på Obama, slik mange gjorde for to år siden.

Også blant journalister og kommentatorer har ideen god grobunn. En valgkamp mellom Palin og Obama har stoff i seg til å bli enda mer spektakulær enn de to rundene Obama gikk i 2008, ført mot Hillary Clinton og senere mot McCain.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende